edukacja
edukacja
Czwartek, 18.09.2025
Jerzego Waldorffa 41,
Warszawa
Bemowo
0 - 11 lat
18:00 - 19:00
Plan zajęć MŁYNEK KAWIARNIA RODZINNA
Cały dzień
15
| 16
| 17
| 18
| 19
| 20
| 21
|
Sprawdź inne terminy
Opis zajęć
Warsztaty lizakowe to kreatywne zajęcia dla osób w każdym wieku. Zapewniają niepowtarzalną możliwość przeniesienia się do krainy dziecięcych marzeń i wykonania słodkości uwielbianej przez wszystkich. Podczas zajęć uczestnicy samodzielnie kształtują lizaka na patyku, mogą wykonać świderka, ślimaka, wielkie serce i wiele innych. Uczestnicy wybierają kolor i smak masy lizakowej, wykonanej według tajemniczej, karmelowej receptury. Dzieci dowiadują się jak powstały pierwsze lizaki, jakie tajemnice skrywają i co sprawia, że wszyscy tak je kochają. Uczestnicy wykonują bajkowe lizaki, które zapakowane zabierają ze sobą. Mogą stać się prezentem na różne okoliczności albo ozdobą idealną do schrupania.
O prowadzącym - Paweł Radzikowski
O prowadzącym - Paweł Radzikowski Jestem karmelarzem z ponad 10 - letnim doświadczeniem, zarówno w tej niszowej branży, jak i w pracy z dziećmi, młodzieżą i dorosłymi. Początki mojej słodkiej przygody miały miejsce właśnie tu, w Warszawie w Manufakturze Cukierków. Gdy opanowałem podstawy zapragnąłem nauczyć się czegoś więcej o ręcznym wyrobie słodyczy i wyjechałem do Londynu. Tam, przez 4.5 roku pracowałem z firmą Spun Candy, która otworzyła przede mną nowe możliwości. Poznałem nowe receptury, poprowadziłem pokazy i warsztaty dla tysięcy osób (w tym także licznych delegacji), wystąpiłem w programach telewizyjnych takich jak “How Do They Do It?”, “BBC The Apprentice”, “Love Talks”, wykonałem wiele zleceń dla znanych, prestiżowych firm (Bloomberg, King, British Airlines , Harley Davidson). Ponadto zaszczycono mnie możliwością wyjazdu do Egiptu, czy Dubaju w celu otwarcia franczyz i wyszkolenia l zespołów pracowników, z którymi mogłem podzielić się swoją pasją i umiejętnościami. Po 6 latach doświadczenia nabytego za granicą, wróciłem do rodzinnego Wrocławia, by wspólnie z rodziną otworzyć małą, słodką firmę. Prowadzę także konto na TikToku “Słodkie Nastroje Galeria Karmelu”, na którym zebrałem ponad 100 tysięcy obserwujących. Ostatecznie historia zatoczyła koło, gdyż powróciłem do Warszawy, by pracować z nowym, zdolnym zespołem karmelarzy w firmie o wysokim poziomie, gdzie wciąż mogę nauczyć się czegoś więcej. W wolnej chwili bardzo chętnie przygotowuję karmelowe warsztaty dla każdego, kto chciałby spróbować swoich sił w pracy z tym niezwykłym, słodkim materiałem!
O organizatorze
Młynek to kameralna kawiarnia przyjazna rodzinom, dzieciom. Dla najmłodszych stworzyliśmy specjalnie wydzieloną przestrzeń do zabawy. Każdego dnia odbywają się u nas ciekawe zajęcia dla mniejszych i większych dzieci.
Obszerny parking dla samochodów znajduje się tuż przy lokalu. Jadąc od strony ul. Generała Maczka przed kawiarnią po lewej stronie.
Z najbliższych przystanków autobusowych idzie się do nas maksymalnie 15 minut, a rowerem jedzie się 5-7 minut.
Ogromną zaletą naszej lokalizacji jest położenie na skraju Fortu Bema. Wśród zieleni, nad wodą.
Opis zajęć
Warsztaty lizakowe to kreatywne zajęcia dla osób w każdym wieku. Zapewniają niepowtarzalną możliwość przeniesienia się do krainy dziecięcych marzeń i wykonania słodkości uwielbianej przez wszystkich. Podczas zajęć uczestnicy samodzielnie kształtują lizaka na patyku, mogą wykonać świderka, ślimaka, wielkie serce i wiele innych. Uczestnicy wybierają kolor i smak masy lizakowej, wykonanej według tajemniczej, karmelowej receptury. Dzieci dowiadują się jak powstały pierwsze lizaki, jakie tajemnice skrywają i co sprawia, że wszyscy tak je kochają. Uczestnicy wykonują bajkowe lizaki, które zapakowane zabierają ze sobą. Mogą stać się prezentem na różne okoliczności albo ozdobą idealną do schrupania.
O prowadzącym
Paweł Radzikowski
O prowadzącym - Paweł Radzikowski Jestem karmelarzem z ponad 10 - letnim doświadczeniem, zarówno w tej niszowej branży, jak i w pracy z dziećmi, młodzieżą i dorosłymi. Początki mojej słodkiej przygody miały miejsce właśnie tu, w Warszawie w Manufakturze Cukierków. Gdy opanowałem podstawy zapragnąłem nauczyć się czegoś więcej o ręcznym wyrobie słodyczy i wyjechałem do Londynu. Tam, przez 4.5 roku pracowałem z firmą Spun Candy, która otworzyła przede mną nowe możliwości. Poznałem nowe receptury, poprowadziłem pokazy i warsztaty dla tysięcy osób (w tym także licznych delegacji), wystąpiłem w programach telewizyjnych takich jak “How Do They Do It?”, “BBC The Apprentice”, “Love Talks”, wykonałem wiele zleceń dla znanych, prestiżowych firm (Bloomberg, King, British Airlines , Harley Davidson). Ponadto zaszczycono mnie możliwością wyjazdu do Egiptu, czy Dubaju w celu otwarcia franczyz i wyszkolenia l zespołów pracowników, z którymi mogłem podzielić się swoją pasją i umiejętnościami. Po 6 latach doświadczenia nabytego za granicą, wróciłem do rodzinnego Wrocławia, by wspólnie z rodziną otworzyć małą, słodką firmę. Prowadzę także konto na TikToku “Słodkie Nastroje Galeria Karmelu”, na którym zebrałem ponad 100 tysięcy obserwujących. Ostatecznie historia zatoczyła koło, gdyż powróciłem do Warszawy, by pracować z nowym, zdolnym zespołem karmelarzy w firmie o wysokim poziomie, gdzie wciąż mogę nauczyć się czegoś więcej. W wolnej chwili bardzo chętnie przygotowuję karmelowe warsztaty dla każdego, kto chciałby spróbować swoich sił w pracy z tym niezwykłym, słodkim materiałem!
O organizatorze
Młynek to kameralna kawiarnia przyjazna rodzinom, dzieciom. Dla najmłodszych stworzyliśmy specjalnie wydzieloną przestrzeń do zabawy. Każdego dnia odbywają się u nas ciekawe zajęcia dla mniejszych i większych dzieci.
Obszerny parking dla samochodów znajduje się tuż przy lokalu. Jadąc od strony ul. Generała Maczka przed kawiarnią po lewej stronie.
Z najbliższych przystanków autobusowych idzie się do nas maksymalnie 15 minut, a rowerem jedzie się 5-7 minut.
Ogromną zaletą naszej lokalizacji jest położenie na skraju Fortu Bema. Wśród zieleni, nad wodą.